Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/oiydupwo/public_html/index.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/oiydupwo/public_html/index.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/oiydupwo/public_html/wp-blog-header.php on line 4

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/oiydupwo/public_html/wp-blog-header.php on line 4
Наш зоокуток – Заповідник Розточчя

ФАУНА

Веретільниця ламка

Порівняно велика безнога ящірка зі змієподібним тілом загальною довжиною до 50 см. Самці трохи менші за самиць. Хвіст відносно короткий (не довший за тулуб), дуже ламкий. Вушний отвір менший або рівний ніздрям. Луска тулуба гладенька, розташована у 21-36 поздовжніх рядків.

Вуж звичайний

Вуж звичайний — найпоширеніший в Україні вид вужів, неотруйних змій родини вужевих.Вужі відрізняються від інших змій «жовтими вухами» — яскраво-вираженими мітками на голові, частіше жовтими, але іноді білими і оранжевими. 

Єно́т уссурі́йський

Єно́т уссурі́йський, або єнотоподі́бний соба́ка  — вид ссавців родини псових, що походить зі Східної Азії. У Європі є інвазійним видом. Довжина голови й тіла від 500 до 680 мм, довжина хвоста від 130 до 250 мм. Вага 4—6 кг, але перед сплячкою 6—10 кг. Взимку шерсть довга і густа з щільним підшерстям і грубими покривними волосками до 120 мм у довжину. Забарвлення хутра земно-коричневе або буро-сіре з чорними покривними волосками. Хвіст темніший, ніж тулуб. Літнє хутро яскравіше, червонувато-солом’яного кольору.

О́лень плямистий 

Плямисті олені – стрункі тварини легкої статури. Влітку ці тварини червоно-руді з білими плямами, взимку – бурі. Шию плямистого оленя взимку прикрашає довга «грива». Біла пляма, розташована нижче хвоста, – «дзеркало» – допомагає оленям не втрачати один одного з виду, пересуваючись у лісі. Плямистий олень скидає роги в квітні, в червні молоді роги вже мають два-три відростки. При небезпеці олень видає різкий «хуліганський свист».

Ле́бідь-шипу́н

Ле́бідь-шипу́н — водоплавеий птах родини качкових. В Україні гніздовий, перелітний, зимуючий вид. Птах великого розміру. Маса тіла 8,0 — 12,5 кг, довжина тіла 145—160 см, розмах крил 208—238 см.  У молодих птахів оперення в перший рік життя сірувато-буре (зрідка трапляються білі особини); 

Пави́ч

Пави́ч — рід великих птахів з родини Фазанові ряду Куроподібні. Самиць павича називають павами. Характерною ознакою павича-самця (півня) є значний розвиток верхніх криючих пір’їн хвоста, які разом зі стерновим пір’ям утворюють хвостове віяло. Завдяки пишному (у півнів) «хвосту» зі своєрідними плямами-«очима», який самці розпускають віялом, павич відомий як найкрасивіший птах серед куроподібних. Подовжений хвіст павичів плоский, в той час як у більшості інших видів родини фазанових — дахоподібний

Лисиця звичайна

Лисиця звичайна — найбільш розповсюджений та широко відомий вид роду лисиця родини псових. Це тварина з переважно рудим волосяним покривом, який на животі й горлі стає білуватим, а на лапах чорнуватим. Лисиця звичайна є найбільшим видом роду: довжина тіла 455–900 мм, хвоста — 300–600 мм, маса 3–14 кг. Очі дорослих особин жовті. У більшості випадків забарвлення спини яскраво-руде, часто з неясним темним візерунком, черево біле, іноді чорне.

Фазан золотий

Фазан золотий — один з найяскравіших представників родини фазанових. Батьківщиною цього птаха є Китай. Самці відрізняються дуже красивим пір’ям, тому представники виду в ролі декоративних птахів утримуються в зоопарках і на птахофермах. Золотий фазан належить до числа найкрасивіших видів. 

Лофур сріблястий

Лофур сріблястий, або срібний фазан — вид птахів родини Фазанових. Дорослий самець в довжину досягає 90-127 см, а самка — 55-68 см. Зустріти цього фазана можна на відкритих місцевостях, покритих густою трав’янистою рослинністю. Рідко зустрічається в густому лісі. У порівнянні з дикими курми, раціон срібного фазана складається зі значного різноманіття рослинних і тваринних кормів, куди входять, комахи, квіткові бутони, трава та листя.